Det blir inget vinsttak.

images3

Åtminstone inte nu. Den gamle listige förhandlingsräven (och svetsaren) Stefan Löfven lägger bara fram det här förslaget för att blidka Vänsterpartiet. Annars hade han väl sett till att någon mer kompetent än Illmar Reepalu hade gjort utredningen. Reepalu är ju en politisk broiler utan erfarenhet från näringslivet. Man ska inte kräva att han ska begripa någonting om det här. Det gör han inte heller. Fullkomligt vansinne!

http://www.di.se/nyheter/utredning-vinsttak-och-tillstandsplikt-for-valfardsforetag/

Men – som sagt – det spelar ingen roll. Det blir ingen majoritet i riksdagen för vinsttak, och så var den saken borta från agendan. Åtminstone fram till nästa val. Och Jonas Sjöstedt är nöjd och glad och stöttar regeringen när det gäller budgeten. Alla är glada.

Fast borde inte regeringen vända på steken och inför ett förlusttak? Man kan väl lagstifta om att Vattenfall inte får göra större förluster än, säg, 10 miljarder. Då hade vi ju sparat 20 miljarder till stadskassan. Om någon tycker att detta låter befängt så vill jag påpeka att det bara är en liten smula dummare än att införa vinsttak för privata företag i välfärdssystemet.

Ett vinsttak som däremot vore befogat är om man kunde införa regeln att inget lag i SHL får lov att vinna över Leksand med mer än två mål.

WMM

One Response to Det blir inget vinsttak.

  1. Ulf Johansson 2016-11-11 at 17:11 #

    Känslan hos statsministern när SD plötsligt röstar JA i Riksdagen och förslaget går igenom.
    -”Tillsammans med arbetarrörelsen stoppade vi storfinansens kalasande med skattemedel. Vi vill naturligtvis göra folkmajoriteten till viljes.
    Vanligt folk.
    Tack Stefan och Jonas för ett bra förslag”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men