Förbjud kvinnlig boxning!

images5

Det är dags att sätta stopp för denna styggelse. Det känns väldigt 1900-tal att tillåta att två kvinnor pucklar på varandra i en boxningsring. Det har dessutom bildats en slags norm som säger att kvinnorna ifråga ska ha håret hårt flätat efter huvudsvålen och vara tatuerade på varje synlig del av huden. Dessutom ska de ha en kroppsbyggnad som gör att de troligtvis kan klyva ett vedträ med bara händerna.

Och dessa idrottskvinnor ska alltså vara förebilder för våra barn. Å ena sidan ska vi predika att våld alltid är fel metod, och att det bara föder ännu mera våld. Å andra sidan ska vi beundra dessa amazoner när de försöker slå varandra i ansiktet. Det blir inget annat än hyckleri. Och var hamnar vårdnotan när efter en karriär ska behandlas för de skador de ådragit sig?

Boxning kallas ”The noble art of self defense”. Vad är det för snack? Den som vinner har försvarat sig så framgångsrikt att motståndaren inte kan resa sig.

Som sagt: Förbjud kvinnlig boxning!

Sexistiskt? Nej, för man ska naturligtvis även förbjuda företrädare för det svagare könet att puckla på varandra offentligt på detta vis. Och varför inte sortera in slagsmål på ishockeyrinkar under allmänt åtal, när man ändå är på gång?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men