Hur tänkte du nu, Vlad?

Jaha, då sitter han där på sitt kontor med pennan i handen. Vladimir Putin. Han har just, som president, undertecknad den nya lag som gör det tillåtet för ryska män att misshandla sin hustru i hemmet. Eller i alla fall inte straffbart längre.

http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/hustrumisshandel-%C3%A4r-p%C3%A5-v%C3%A4g-att-bli-lagligt-i-ryssland-3756372

Undrar vad Vladimir tänker. ”Det gjorde jag bra!” ”Det här kommer att bli fint” Eller tänker man inte alls så när man har så mycket makt?

Kanske är det så att han har jättemycket annat att tänka på. Att hans allierade i Syrien visar sig varav massmördare. Att Assadregimen har torterat och dödat 13 000 människor i sina fängelser.

Och nu vill kommuner i södra Sverige att vi skall öppna våra hamnar när ryssarna ska bygga den andra gasledningen i Östersjön. Man tycker att det är stor skillnad mellan ryska företag och ryska staten, och att det inte är någon fara att släppa in just bolagen på vår mark.

Det tycker inte jag. Dom får bygga sin gasledning utan vår hjälp. Om inte annat så ska vi hänvisa till att vi inte vill göra affärer med ett land som legitimerar hustrumisshandel när vi tackar nej.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men