Va! Har någon fifflat med momsen?

Nu har det avslöjats att det förekommit momsbedrägerier i hundramiljonersklassen där pengarna gått till att finansiera terrorism. Moms är ett minfält för företagare, och statens bristande möjlighet att kontrollera det hela löpande öppnar möjligheter för diverse skurkar.

https://www.entreprenor.se/infografer/moms-for-nyborjare_629290.html

Om man ska vara riktigt noggrann så är det bara media som har ”avslöjat” det. Ingen är dömd och ingen är frihetsberövad. Men någon journalist sitter i hemlighet och hoppas på att få pris för sin grävande journalistik. Janne Josefsson har blivit en förebild.

Håll med om att det är en smula ironiskt att det är just i en statlig myndighet som det läcker ut pengar till terrorister. Staten har ju tvingat alla andra till långtgående åtgärder för att förhindra just penningtvätt och finansiering av terrorism. Om man försöker sätta in, säg, 30 000 kronor på ett bankkonto så måste man ju förklara var pengarna kommer ifrån. Detta känns ju en smula integritetskränkande. Men det är ett offer man får göra för den goda saken. Vem vill inte hjälpa till att stoppa terrorister?

Men då visar det att det är i statens del av det totala penningflödet som det fullkomligt rasar ut pengar till terror. Konsekvensen av det inträffade är helt given. Hårdare tag och mer administration för de företag som sköter sig klanderfritt. Låt oss straffa de oskyldiga! Håll med om att man tappar sugen när det gäller terrorbekämpning.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men