Man har inte rätt att välja bort människor

 

I vissa kommuner kan man välja vilken hemtjänstvårdare man vill ha. Man kan välja bort etniska grupper eller någon som utövar en religion som man inte sympatiserar med.

Upprörande! Hur ska vi någonsin kunna komma någonstans med integrationen om vi håller på på det sättet. Hur bakvänt resonemanget är, visas om man vänder på det. Tänk om de svenskar som tillhör någon etnisk minoritet skulle drista sig till att välja bort alla blonda och blåögda när det gällerpersonal till sin hemtjänst. Det skulle vi aldrig acceptera. Då är det inte acceptabelt åt andrahållet heller.

Kanske ser vi här en konsekvens av de fördummande såporna på TV där ett genomgående tema är att man ska rösta bort varandra.

Folk måste börja inse att mängden ”svenskar” även innefattar delmängderna ”utlandsfödda svenskar” och ”muslimska svenskar”. För att uttrycka sig på ett sätt som vi som studerat Hej Matematik på högstadiet begriper.

Kanske borde de kommuner som tillåter folka att välja bort vårdare förse sina vårdbrukare (vilket ord!) med de instrument som blivit över från den på sextiotalet nedlagda rasforskningen. Där var vi världsledande. En stolt svensk tradition.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men