Amorteringkrav – bestäm något!

Svenska Dagbladet har publicerat en stor artikel där man basunerar ut att man gjort en undersökning som visar att två av tre anser att det är OK att införa amorteringskrav.

Men detta är helt irrelevant.

Beslut om att införa denna typ av regler ska skötas av experter. Erik Thedéen (generaldirektör på Finansinspektionen) och Magdalena Andersson (finansminister) är exempel på sådana som ska ta beslut om detta. Egentligen borde nog Erik ha mer att säga till om än Magdalena. Utifrån sin position är det nog rimligt att tro att han ser till den ekonomiska stabiliteten. Risken med ”Magda” är att hon förmodligen är mer intresserad av att bli omvald.

Exempel på andra ärenden där man kört i diket då man intresserat sig för vad folk i gemen tycker är Euro-omröstningen och folkomröstningen rörande kärnkraften. I båda dessa fall tvingades vanligt folk ha synpunkter på sådant som bara experter, realistiskt sett, kan ha kunskap om.

Detta är en del av en samhällstrend där enskilda människors tyckande tillåts övertrumfa fakta.

Politiker: Vi har valt er för att ni ska ta riktigt underbyggda beslut. Gör ert jobb och sluta bolla tillbaka frågor till oss som vi inte har kunskap om.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men