I valet och kvalet

Det är väl ingen som har missat att vi har ett nära förestående val i landet. Det går nämligen inte att missa?

Om man inte märker det på att all icke-kommersiell media är sprängfylld med politiker som sprutar ur sig floskler på löpande band, så kan man i alla fall se valaffischerna. Den rondell som inte är totalt fylld med sådana måste ligga i en del av landet som totalt saknad potentiella väljare.

Det värsta med valaffischerna är att de är totalt innehållslösa. De ger ingen som helst vägledning om hur man ska rösta. De visar bara bilder på stylade politiker samt oftast ett innehållslöst budskap av typen ”Mer tid över – inte mer övertid!” eller ”Man ska kunna lita på Sverige”.

Tydligen är det alltså så att man tror sig kunna attrahera röstar genom att visa upp sig i rätt klädsel i en rondell (rätt klädsel för herrar: kavaj och uppknäppt skjorta; för damer vit byxdress). Kan man krydda detta med ett feel-good-statement så är framgången klar.

Vi har dom politiker vi förtjänar. Tyvärr.

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men