Alla låtsas vara nöjda

Är det inte fascinerande, så här direkt efter valet, att alla partiledare tycks vara nöjda med valutgången?

För en del var resultatet bra på riktigt, andra var glada för att de klarade spärren och ytterligare några tycker att antalet röster var fler än de trott eller fler än opinionsmätningarna visat strax före valet.

Men nu är det slut med att vara nöjd. Nu måste man försöka få till en duglig regering. Hur det än går så kommer nästan alla partier att tvingas att ta beslut som gör deras kärnväljare besvikna. Detta gäller vare sig man går med i en blocköverskridande överenskommelse eller inte. Ska man hoppa över den mur som funnits mellan de politiska blocken sedan 50-talet och bilda regering med någon på andra sidan? Eller ska man – hemska tanke – göra en deal med vågmästarpartiet? Inga lätta frågor för dom som är väldigt sugna på makten och samtidigt rädda för svekdebatter.

Det är svårt att vända kappan efter vinden i bleke!

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men