Det finns inget dåligt väder…

images5

Visst var det bättre förr? Innan SMHI började varna för vädret i tid och otid. Det är ganska uppenbart att det här med klass 1, klass 2 och klass 3 härstammar från ett behov att göra väderutsikterna mer mediala. För visst låter ”SMHI har utfärdat en klass-1-varning” bättre än ”Vädret väntas innebära vissa risker för allmänheten”.

http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/varningar#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,district=none,page=wpt-warning-alla

I stället för att genomföra den här typen av förbättringar så borde SMHI koncentrera sig på att bli bättre på att förutspå vädret. Det är man långt ifrån bra på. Vissa säger att om man hävdar att vädret i morgon blir ungefär samma som idag, så har man högre träffsäkerhet än vad Institutet i Norrköping klarar av.

Det kanske är dags att göra som man gör i många andra länder – att dölja det faktum att spådomarna sällan slår in, genom att se till att de som presenterar dem i t.ex. TV är alldeles utsökt vackra exemplar av Homo Sapiens.

Dessutom en fråga från en som var i tonåren på sjuttiotalet: En varning klass IIB, innebär det att det blir mellan-väder?

WMM

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WMM White Middle-aged Men